Hart voor Voerendaals sportgala

Bruisende start van het jaar van de positieve gezondheid!

Toelichting

Op vrijdag 20 januari vond het Voerendaals sportgala plaats in ’t Wouves in Ransdaal. Tijdens het drukbezochte sportgala vond de warming up van het jaar van de positieve gezondheid plaats. Na de fysieke warming up door Roda JC voetballer Nathan Rutjes maakten de meer dan 300 aanwezigen kennis met hart voor Voerendaal, de wijze waarop gemeente Voerendaal haar inwoners en partners wil laten kennismaken met positieve gezondheid. Hierna volgde een interactieve discussie aan de hand van prikkelende stellingen. Het expertpanel, bemand door gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, wethouder Patrick Leunissen en fysiotherapeut Marcel Witte, gaf deskundig commentaar. Gedeputeerde van Rijnsbergen gaf het belang aan van deze nieuwe kijk op gezondheid, ook roemde zij Voerendaal als absolute koploper in de praktische vertaling van positieve gezondheid. Het publiek was het vierde lid van het expertpanel en kreeg de kans om haar mening te delen. Een van de aanwezigen gaf een mooie voorbeeld: hij gaf aan zich positief gezond te voelen omdat hij als vrijwilliger een zinvolle tijdsbesteding had en daarbij ook anderen kon helpen.

Hierna volgde een bruisende avond. Zo waren er diverse spetterende sportdemonstraties, waaronder die van drievoudig wereldkampioen hiphop dans Jennifer Romen, krachtacrobaat Paulance en fitnessdiva Michelle Heuts. Ook werden uiteraard de Voerendaalse sporttoppers gehuldigd zoals de volleybalheren van VC Voerendaal en wereldkampioen handboogschieten Mike Schloesser. Daarnaast werden een aantal onmisbare vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Al met al was het een zeer energieke en gezellige avond en een goede start van het jaar van de positieve gezondheid. Het bleef nog lang onrustig in Ransdaal!

Foto: Stan Keulen photography

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Thom Zeguers

Projectleider

06 57420579

Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.