Hart voor mantelzorgers

De heer Muyrers

Toelichting

Positief gezond zijn we allemaal. Toch zijn er veel inwoners in onze gemeente die dit helaas niet zo beleven. Ze hebben fysieke, emotionele of sociale klachten en zijn lang niet altijd in staat om uitdagingen in het leven aan te gaan. Vaak als je hier dieper op in gaat zie je vaak, ondanks de moeilijke situatie, toch lichtpuntjes zoals bijvoorbeeld een helpende hand.

Een gelukkig huwelijk, de liefde van en voor de kinderen en kleinkinderen, de vele vakantiereizen en dagtrips, de liefde voor de muziek, dat is wat het echtpaar Muyrers altijd heeft gedreven. Acht jaar geleden veranderde de situatie drastisch. Bij mevrouw Muyrers werd parkinsonisme geconstateerd en zij kreeg diverse herseninfarcten te verwerken.

“Ik heb er alles aan gedaan om haar thuis te laten wonen zodat ze niet in een verpleegtehuis terecht komt. Feit is dat niemand zo voor haar kan zorgen als ik. Daarbij ben ik ontzettend gehecht aan mijn vrouw en ben ik ondanks alles nog altijd heel graag bij haar” aldus de heer Muyrers. De achteruitgang sloop er langzaam in bij mevrouw Muyrers en beetje bij beetje is de heer Muyrers de zorg voor zijn vrouw én het huishouden op zich gaan nemen. “Mijn vrouw deed alles in- en buiten het huis. Ze was ontzettend handig en wist ook erg veel. Nu weet ik vaak niet wat ze denkt of voelt en dat maakt alles nog veel moeilijker.” Zorgen voor zijn vrouw doet de heer Muyrers met alle liefde: “Ik hoop dat ik het nog lang kan doen. De huisarts heeft zijn bewondering er al over uitgesproken maar ik kan het in ieder geval nog zeker opbrengen”.

Zorgen voor mijn vrouw doe ik met alle liefde

Het lichtpuntje van dit verhaal is de hulp en steun die de heer Muyrers krijgt. Zowel zijn kinderen, kleinkinderen als ook de naaste buren en andere dorpsgenoten zijn een rots in de branding en helpen daar waar ze kunnen. Of het nou gaat om zorg verlenen, poetsen, boodschappen doen, een bezoek of een uitje… Er is heel veel steun uit de directe omgeving. Dat zorgt er ook voor dat mevrouw Muyrers altijd omringd is door mensen op wie de familie Muyrers kan vertrouwen. Zo draagt de heer Muyrers samen met anderen de zorg voor zijn vrouw. “De situatie is heel moeilijk maar in deze situatie kan ik het me niet beter voorstellen. Het is heel erg mooi hoe iedereen om ons heen mijn vrouw en mij helpt.”

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.