Hart voor Wandelen

Dorpsrondje

Toelichting

Met Hart voor Voerendaal stimuleren we initiatieven om de positieve gezondheid van onze inwoners te versterken. Een van die goede initiatieven is het Dorpsrondje. Een idee van Wandelvereniging Voerendaal dat verder is opgezet in samenwerking met Stichting Senso en gemeente Voerendaal.

Het idee is simpel: samen wandelen door het dorp om te genieten van het moois dat Voerendaal te bieden heeft, om aan de gezondheid te werken en om anderen te ontmoeten. Het dorpsrondje is een laagdrempelige wandeling waarbij iedereen in principe mee kan wandelen. In september werd het 1e dorpsrondje gelopen en sindsdien is het een maandelijks succes met zo’n 20 tot 25 wandelaars per keer. Gezellige gesprekken en lekker wandelen gaan hier perfect bij samen. Wandelvereniging Voerendaal en Stichting Senso stemmen de routes af en lopen voorop. Verzamelpunt is het wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade waar deelnemers na afloop de mogelijkheid hebben om mee te lunchen.

Wandelt u ook een keer mee? Het dorpsrondje vindt elke 3e donderdag van de maand plaats. De wandeling start om 10.30 uur vanuit de Bibliotheek/de Burgerij, Furenthela 17, 6367 TL Voerendaal Voerendaal.

DEZE ACTIVITEIT IS ON HOLD GEZET TOT NADER BERICHT

 

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Thom Zeguers

Projectleider Hart voor Voerendaal

thom.zeguers@voerendaal.nl

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.