Hart voor Hans

Hans Vernes

Toelichting

Hans woont sinds februari 2016 in Voerendaal. “Vanaf het begin voelde het als een warm bad, prettig wonen in een gezellige en betrokken gemeenschap” aldus Hans. Ook geniet hij van de mooie, groene omgeving tijdens zijn talloze wandelingen.

Hans verloor in 2012 zijn vrouw. Een enorme klap na een huwelijk van 38 jaar. Hij was ook lange tijd mantelzorger voor haar. Toch vond Hans opnieuw het geluk en koos hij ervoor om zich met zijn 2e vrouw in Voerendaal te vestigen. Hans: ‘Meer tijd om met elkaar te genieten, dat is belangrijk!’ Toen zijn huis gebouwd werd, op de locatie van de voormalige basisschool, spraken buurtgenoten hem al snel aan: ‘Schiet het op?’ Tekenend voor de Voerendalers volgens Hans: betrokken en vriendelijk.

 Voedt elkaar, leer van elkaar en maak jezelf niet onmisbaar. Je moet het samen doen!

Om actief te blijven werd Hans al snel lid van sport en spel bij de Senso. Al snel werd Hans gevraagd als voorzitter gezien zijn rijke ervaring in het bedrijfsleven en het verenigingsleven. Zo was hij actief in het schoolbestuur, de Kamer van Koophandel en de fanfare. Bij Nedcar werkte hij zich op als de specialist op het gebied van milieu en veiligheid. Hierin werkte hij altijd vanuit een gevoel van eenheid in plaats van verschillen. Hans: ‘Voedt elkaar, leer van elkaar en maak jezelf niet onmisbaar. Je moet het samen doen, dat was de werkethiek bij Nedcar en dat probeer ik ook uit te dragen in mijn rol als voorzitter van de Senso. Niet alleen binnen mijn eigen bestuur maar ook bijvoorbeeld in de samenwerking met andere ouderenverenigingen in Voerendaal.’ Met deze gedachte brengt Hans graag nieuw élan in het bestuur van zijn vereniging: ‘Ik werk graag vanuit een hecht collectief. Denk aan al die vrijwilligers, die zijn zó waardevol. Wat mij betreft het grootste goed en nog belangrijker dat het bestuur.’

Naast zijn activiteiten is Hans ook erg begaan met zelfontplooiing. Hans: ‘Ik ben telkens op zoek naar nieuwe creativiteit om mezelf te blijven ontwikkelen. Het leuke aan Voerendaal is dat je altijd wel mensen leert kennen die met je meedoen.’ Ook is hij een fervent wandelaar en daar komt hij in Voerendaal wel mee aan zijn trekken: ‘Ik ontdek telkens weer iets nieuws als ik hier in de omgeving een wandeling maak.’ Hans is een tevreden Voerendaler die hier positief gezond en met veel plezier woont: Ik ben gesetteld in Voerendaal en voel me er thuis. Het is tijd voor mooie zaken!’

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Thom Zeguers

Projectleider Hart voor Voerendaal

0657420579

thom.zeguers@voerendaal.nl

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.