Hart voor gezondheid

Machteld Huber

Toelichting

Positieve Gezondheid, wat is dat?

“Gezondheid vinden we belangrijk, maar je gaat er vooral over nadenken als je er problemen mee krijgt. Ik werd als jonge huisarts zelf ziek en kreeg zelfs vier verschillende ziektes in korte tijd na elkaar. Ik merkte dat ‘patiënt zijn’ nog iets heel anders is dan de medische kennis die ik had geleerd.
Ik ontdekte dat ik zelf veel invloed kon hebben op hoe ik mij voelde en dat ik mijn herstel positief kon beïnvloeden of remmen. Ik wilde wat doen met deze kennis en die aan de gezondheidszorg toevoegen. Want hiermee kan je je gezondheid en welbevinden bevorderen, ook als je nog geen ziekte hebt!

Gezondheid gaat over het hele leven

Ik ben onderzoek gaan doen, omdat daaraan veel waarde wordt gehecht, en vond dat patiënten mijn ervaring herkenden. Gezondheid is veel meer dan afwezigheid van ziekte en gezondheid gaat ‘over het hele leven’! Gezondheid gaat over wat zin geeft aan je leven, over je sociale contacten en je gevoel erbij te horen, maar ook over genieten, over je voeding en over veel bewegen. Die brede kijk noem ik ‘Positieve Gezondheid’ en die hebben we uitgewerkt in het spinnenweb ‘Mijn Positieve Gezondheid’.
Met ‘Mijn Positieve Gezondheid’ (https://mijnpositievegezondheid.nl) kan je de regie over je eigen leven versterken en je lekkerder in je vel gaan voelen. Voerendalers, gaan jullie de uitdaging aan?”

Machteld Huber

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Machteld Huber

Arts-onderzoeker en initiatiefnemer Positieve Gezondheid

m.huber@ipositivehealth.com

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.