Hart voor Maria

Maria Mekes

Toelichting

Maria is een enthousiaste en gedreven sportcoach die vaak in het parkgebied ’t Brook haar lessen verzorgd. Positieve gezondheid komt terug in haar leven en lesstijl, maar ook gezellig achteraf bij het kopje koffie.

“Pluk de dag!”

Volgens Maria is positief denken, gezond leven en een optimistische levenshouding dé manier om niet ziek te worden of de beste manier hoe je om kan gaan met ziekte of gebreken. “Een belangrijk onderdeel daarvan is pluk de dag, stel genot niet uit tot morgen maar geniet iedere dag. Zo zorg je voor een gezonde geest in een gezond lichaam!” aldus Maria. Dagelijks staat ze stil bij haar eigen kracht en gaat ze hier bewust mee om. Maria: “Ik ga uit van de mogelijkheden en kansen in plaats van onmogelijkheden. Hierbij komt een boel wilskracht en daadkracht kijken. Ik ga vervolgens creatief en oplossingsgericht te werk zodat elke dag mooie uitdagingen met zich mee brengt.”

“Ik wil de inwoners van Voerendaal tot slot dan ook meegeven: Blijf geloven in je eigen kracht en focus op mogelijkheden en kansen en niet op problemen. Positieve gezondheid werkt hierin verbindend en gebruik dit vooral om jezelf in je kracht aan te spreken!”

Foto: Stan Keulen Photography

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Maria Mekes

Sport- en beweegcoach Beweegjemee

06 29160080

mariamekes@beweegjemee.nu

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.