Hart voor Theater

Ruud Coumans

Toelichting

Ruud Coumans is theatermanager bij Parkstad Limburg Theaters, fietser bij WTC Klimmen en inwoner van Voerendaal.

“Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dagelijks bezig ben op een plaats waar mensen “geraakt” worden. Het is mooi om te zien hoe theater, van cabaret tot opera en van een toneel tot een jazzconcert, zorgt voor ontroering bij mensen. Elke dag opnieuw worden mensen hier vrolijk, emotioneel of geïntrigeerd. Het theater is een plaats waar mensen genieten, waar het maatschappelijke debat wordt gevoerd en waar mensen elkaar ontmoeten. Het theater heeft ook een bredere maatschappelijke rol bijvoorbeeld door kinderen aan de hand van cultuureducatie mee te nemen in de bredere betekenis van cultuur. Ook programmeren we laagdrempelige projecten voor ouderen tegen vereenzaming.”

Het theater is een verrijking in je leven

Volgens Ruud is het theater een plek welke de positieve gezondheid van mensen vergroot: “Het theater is een verrijking in je leven, je leert er op een andere manier naar zaken te kijken en begripvol met elkaar om te gaan. Ook heeft het theater een sociaal karakter, wij noemen dit ook wel de betekenisvolle ontmoeting. Je komt in contact met cultuur maar je komt ook in contact na elkaar. Na een voorstelling heb je iets gemeen met andere bezoekers, meer dan eens worden ervaringen dan ook na een voorstelling met elkaar gedeeld.“

Als inwoner van Voerendaal is Ruud daarnaast ook actief op de fiets. “Niet alleen fiets ik dagelijks naar mijn werk in Heerlen, elke zondagmorgen ga ik op pad met WTC Klimmen. Dit is een ontzettende warme, fijne en gezellige club waar ik al jarenlang met veel plezier lid van ben. We zijn bewust bezig zijn met bewegen door lekker te toeren door het mooie Limburgse landschap maar het sociale aspect essentieel is voor onze club. Ook dit laat goed de brede benadering van positieve gezondheid zien.”

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Ruud Coumans

Theatermanager Parkstad Limburg Theaters

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.