Hart voor Patrick

Wethouder Patrick Leunissen

Toelichting

Ik voel me dagelijks positief gezond. Ik merk dat een goede samenwerking tussen lichaam en geest hiervoor nodig is en daar ga ik bewust mee om. Dat gaat niet vanzelf: Ik sport veel en besteed veel aandacht aan gezonde voeding. Daardoor voel ik me goed en kan ik goed omgaan met stressvolle situaties.  Ik begin mijn werkdag goed en ontspannen als ik ’s morgens vroeg gesport heb en nog even een praatje heb kunnen maken in de sportschool.

Ik krijg energie wanneer ik goede dingen kan doen voor mensen in mijn omgeving, iets voor hen kan betekenen. Het doet me ook goed als ik iets concreets bereik voor inwoners van de gemeente Voerendaal. Als wethouder ben ik vaak in de positie om iets te betekenen. Ik vraag me bij beleid en nieuwe ontwikkelingen steeds af: wat betekent dit voor mensen in Voerendaal? Wie helpen we hiermee? Deze gedachte kwam bijvoorbeeld bij me op toen we aan de slag gingen met het programma Talent Werkt, onder andere via een leer-werkbedrijf voor inwoners in onze gemeente. Talent Werkt is er voor inwoners die op eigen kracht niet kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Ik wilde graag een perspectief bieden voor deze inwoners, maar ook extra’s bieden aan de samenleving. Als ik nu het enthousiasme van de medewerkers en leidinggevenden van Talent Werkt zie, begin ik meteen te glimlachen. Ik volg hierbij mijn eigen innerlijke kompas. Ik vind het ontzettend eervol en zinvol om deze baan als wethouder te vervullen en ik voel me hierbij aangesproken in mijn kracht.

Het welzijn van alle Voerendalers gaat mij aan het hart. Inwoners hebben enorm veel talent en kwaliteit. Ik zou het fantastisch vinden als iedereen deze kwaliteiten kan en mag benutten, want dat maakt je leven fijn en zinvol. Hierdoor voel je je ook gezonder. Ik zou willen meegeven, geloof in jezelf en in je eigen talenten en werk met ons mee aan een Positief gezond Voerendaal.

Foto: Stan Keulen Photography

Terug naar overzicht

Contactpersoon

Patrick Leunissen

Wethouder Sociaal Domein

045 575 33 99

Patrick.Leunissen@voerendaal.nl

Zelf aan de slag

Toolkit

Download hier de toolkit om zelf aan de slag te gaan met positieve gezondheid in Voerendaal.
In de toolkit zijn o.a. beschrijvingen en  logo’s te vinden.

Contact

Heeft u vragen, ideeen of wilt u meedoen?

Neem dan contact op met Thom Zeguers, projectleider positieve gezondheid, via 0657420579 of Thom.Zeguers@voerendaal.nl

Ideeën indienen

Heeft u goede ideeën om positieve gezondheid binnen Voerendaal te stimuleren?

Laat het ons dan weten!

 

Positieve gezondheid
Wat is dat eigenlijk?

Lees meer

Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Gezondheid is  geen doel op zich, maar een middel waardoor men een zinvol leven kan leiden en zijn/haar ding kan doen.

Gemeente Voerendaal vindt dit een mooi uitgangspunt om het welbevinden van onze inwoners en partners te versterken.